Den olympiske mester Monica Puig annoncerer sin pensionering fra tennis

Den olympiske guldvinder Monica Puig annoncerede sin pensionering fra tennis i mandags og nævnte skade som hovedårsagen til hendes beslutning.

“Dette er ikke farvel, men vi ses snart,” skrev Puig i sit pensionsopslag på Instagram. “I de sidste 28 år af mit liv har tennis været min konstante udfordring. Han gav mig nogle af de mest fordybende og mindeværdige oplevelser, jeg nogensinde kunne drømme om. Men nogle gange ender gode ting. I dag annoncerer jeg min pensionering fra tennis Efter 3 års hård kamp med skader og 4 operationer har min krop fået nok.

På grund af skader udmærker Monica Puig sig som tenniskommentator.

”Det er ikke en nem beslutning, for jeg vil gerne trække mig tilbage på mine egne præmisser, men nogle gange har livet andre planer, og vi er nødt til at åbne nye døre, der fører til spændende muligheder. Jeg vil også gerne meddele, at jeg vil være meget aktiv i tennisverdenen som et nyt medlem af ESPN-familien på fuld tid, samt spille mange andre sportsgrene, som jeg brænder for! samt programmer og akademier.”

Puig blev nummer 27 på Hologic WTA Tour i 2016 og hævdede sin eneste titel i rødt ler i Strasbourg i 2014.

Rejse påkrævet: i samtale med Monica Puig

Højdepunktet i Puigs karriere var hendes historiske olympiske guldmedalje ved OL 2016 i Rio de Janeiro. I en alder af 22 blev Puig Puerto Ricos første olympiske guldvinder med fantastiske resultater, herunder sejre over tre topmestre Garbiñe Muguruza, Petra Kvitova og Angelique Kerber i guldmedaljekampen.

‘Han kunne være væk på et øjeblik’ – Puig reflekterer over skadesproblemer i Madrid

“Jeg har altid sagt, at det både er en velsignelse og en forbandelse,” sagde Puig til journalister i sidste måned ved Mutua Madrid Open. ”Men jeg synes, det var en rigtig god vækstperiode for mig. Vækst, modenhed, at forstå mig selv, at forstå hvem jeg er som person, som kvinde og alt det der.

“Fordi jeg ser tilbage på det nu og tænker: “Wow, jeg var så dum til så mange ting.” Men til sidst vidste jeg ikke bedre. Jeg var 22, og jeg kom ud af ingenting, og jeg var ikke klar til alt det her.”

Skader ødelagde Puigs karriere. I 2019 fik hun permanent nerveskade på grund af nervekompression ved albuen. Skulderskader fulgte, inklusive operationer for at rive biceps, overlæbe og rotatormanchet over. I sidste måned var Puig endelig i stand til at komme tilbage på banen og deltage i Mutua Madrid Open. I det, der til sidst skulle blive hendes sidste kamp på tour-niveau, Puig tabt i to sæt Australian Open finalist Danielle Collins.

Tokyo 2020: Fem år efter at have vundet OL-guld ser Puig det større billede

Puig afsluttede sit Instagram-opslag med at takke sine sponsorer og støtter. Hun efterlod også en hjertelig besked til befolkningen i Puerto Rico.

“At høre vores hymne på podiet for første gang nogensinde med en guldmedalje vil altid være det smukkeste minde om mit liv og min karriere,” skrev Puig på spansk. Hun afsluttede sit indlæg med et farvel til tennismiljøet.

Tak tennis. Du var alt. Jeg skylder dig mit liv. Lad os gå videre til næste kapitel.”

Leave a Comment