Eksklusiv Ivanisevic: Jeg kan ikke sove nu, men Novak vil være klar til Wimbledon

Det er fire dage siden, at Novak Djokovic tabte til Rafael Nadal i Roland Garros-kvartfinalen, men støvet har ikke lagt sig endnu.

Goran Ivanisevic, Djokovics træner, er stadig med i Tournament of Legends – og når han taler til Tennis Majors der, kan han ikke vikle hovedet rundt om nogle af de ting, han så mod Nadal, men er meget optimistisk med hensyn til fremtiden for græssæsonen og Wimbledon.

“Til at begynde med skal jeg være ekstremt ærlig – jeg er hysterisk og kan ikke sove,” sagde han. »Jeg kan ikke sige, at jeg er skuffet, men jeg er ked af det. Det var ikke et perfekt match for begge sider. Rafa spillede ikke en spektakulær kamp, ​​men kropssproget afgjorde, fra første til sidste punkt: Rafas kropssprog og Novaks kropssprog.”

Der var ikke behov for et yderligere spørgsmål; det var tydeligt, hvor meget Ivanisevic bekymrer sig om Djokovic.

“Jeg advarede ham, jeg sagde endda til jer (journalister), at kampens begyndelse kunne blive afgørende, men igen en dårlig start … Og så, efter en tur i andet sæt, er det ikke klart, hvordan han spillede tredje. installeret. Det var, som om han manglede energi og ikke troede nok på, at han kunne vinde. Du har ikke råd til det mod Rafa, fordi det er hans turnering.”

Hvad tror du var årsagen til Djokovics kropssprog, fordi selv afslappede tennisfans lagde mærke til det?

Ja, det lagde alle mærke til. Jeg ved det ikke, vi har ikke talt sammen endnu. Det er derfor, jeg er så bekymret over denne kamp, ​​at jeg ikke kan sove. Hvad der ville være sket, hvis han vandt fjerde sæt, er der ingen, der ved, men det er bare det gode gamle “hvad nu hvis”. Han havde to sætpunkter: Det første var en lille utvunget baghåndsfejl, på det andet nærmede han sig nettet med bolden midt på banen, og Rafa gik forbi. Måske havde det været anderledes, måske havde det ikke været det, men jeg forstår stadig ikke kropssprog og mangel på energi. Novak havde for mange op- og nedture, og Rafa var konsekvent og fortjente absolut at vinde den kamp.

Før kampen fortalte du os, at du var glad for, at 80 procent af fansene ville støtte Nadal, for Novak har da nogen at være sur på, men det så ud til, at det denne gang påvirkede ham mere end tidligere. Er du enig?

Jeg mener, vi vidste, det ville være. Før kampen sagde jeg af respekt 80 procent, men i virkeligheden var det 99,9 procent af Rafas tilhængere. Det eneste, jeg ikke kan lide og er virkelig uretfærdigt, er, at publikum buber Djokovic, når han kommer ind på banen. Jeg mener, han er den #1-spiller i verden, og han har vundet 20 Grand Slam-titler. Det er der ingen grund til – uanset om du kan lide ham eller ej, skal du respektere ham. Efter den jubel for Rafa vidste vi bestemt, at det ville være sådan. Jeg ved ikke, om Novak var bekymret for det eller ej – han lærte at klare det, og dette kan efter min mening ikke være en undskyldning.

Jeg vil bare sige en ting mere, som jeg ikke ville sige før kampen. Fuldstændig sludder om, at det var bedre for Novak at spille en natkamp. Går vi to år tilbage, vandt Nadal Roland Garros i oktober, da temperaturen var ti grader. Det blev sagt, at Novak var aftenens favorit, men det var der ingen grund til, jeg synes endda, at natkampen passede Rafa.

Hvorfor tror du?

Fordi Novak skal fokusere på sig selv. Det var ligesom “åh, Rafas bold hopper ikke (højt)”, men Novaks bold var heller ikke så effektiv. Novak kan lide det varmere, fordi han kan få flere gratis point for sin serv, og fordi hans bold kommer hurtigere til bolden. Folk skal også se på det – hvad der er godt for Novak, og ikke se på hvad der er dårligt for Rafa. Rafa havde bolden i angrebszonen, så jeg synes ikke, det var mærkbart, at natkampen ikke passede ham. Igen synes jeg ikke kampens niveau var superhøjt, men Rafas energi var den afgørende faktor.

Du nævnte kropssprog og energi, men fra et rent tennissynspunkt, hvad var de afgørende faktorer?

Jeg har læst mange kommentarer og analyser, der fremhæver Rafas højrehåndsangreb. Sandt nok, men Novaks baghånd var ikke så dyb og gennemtrængende som normalt – bolden landede ofte midt på banen eller et ideelt sted til Rafas angreb. Da Novak begyndte at bruge mere af sin backhand på linjen, ændrede momentum sig i andet sæt, og så tog hans crossback-backhand også op. Rafa udnyttede, hvad Novak gav ham – han er kongen og herre over dette hof, og han tillader ikke fejl, som du betaler for med det samme.

Rafael Nadal og Novak Djokovic omfavnes i slutningen af ​​kvartfinalekampen (AI/Reuters/Panoramic)

Hvis man ser på semifinalerne, var Zverev bedre, han måtte nok beundre to sæt, men i det øjeblik, hvor den frygtelige skade skete, vandt han hverken første eller andet sæt. Som jeg sagde, var Rafas energi fantastisk, og Novak så ud til at mangle tro.

Har du stadig ikke analyseret kampen med Novak?

Nej, for han var skuffet og træt. Nu er det ikke tid eller sted at tale i detaljer om kampen lige efter den er slut. Jeg føler med Novak, det er ham, der spiller og kæmper, så han har det værst, og jeg er virkelig ked af ham, fordi jeg troede, han kunne have vundet den kamp.

Djokovic havde mange skuffelser i Paris, men vendte straks tilbage for at vinde Wimbledon. Tror du, han vil komme sig hurtigt?

Selvfølgelig kan han det, og for at være ærlig har han ikke meget valg. Han er Wimbledons største favorit, ligesom Rafa er det her. Nu skal Novak have en god hvile og forberede sig til Wimbledon fysisk og mentalt. Jeg er sikker på, at han kan gøre det, og jeg tror, ​​han vil vinde Wimbledon, det har jeg en god fornemmelse for. Nu skal han fokusere på græsset.

Kender du allerede tidsplanen? Vil Novak spille nogen turneringer før Wimbledon?

Sikkert ikke. Vi får se, men nu er det vigtigste for ham at komme sig mentalt. Som jeg har sagt tidligere, er Novak et geni med en anden tankegang end de fleste af os. Selvom han har brug for mindre tid end de fleste til at gå tilbage og ordne tingene, skal han stadig gøre det. Han har været igennem svære nederlag tidligere, og jeg har fuld tillid til, at han vil være klar til Wimbledon.

Leave a Comment