Fem ting at vide om den første French Open semifinalist Martine Trevisan

PARIS. To år efter hun kvalificerede sig og nåede sin første store kvartfinale på Roland Garros, har Italiens Martina Trevisan taget endnu et skridt.

Trevisan, 28, slog nr. 17 Layla Fernandez 6-2, 6-4 tirsdag for at gå videre til sin første Slam-semifinale. Torsdag skal hun møde Coco Gauff om en plads i lørdagens finale.

Trevisan slog Fernandez ved French Open for at tage den første store sejr i San Francisco, 10. sejr i træk

Hun er måske ikke kendt, men vi må begynde at huske Trevisan. Her er et par ting om hende, som du måske ikke ved.

På grund af en spiseforstyrrelse var hun ude af spillet i fire år.

Trevisans vej var ikke let. I 2020 hun skrev et meget personligt blogindlæg på den italienske side The Owl Post. hvor hun skrev om sine kampe med anoreksi, som holdt hende ude af konkurrence-tennis i fire år.

Trevisan søgte professionel behandling for sin spiseforstyrrelse.

“Jeg blev omskolet til at spise for at komme overens med mine sår,” skrev hun. “At værdsætte min nye krop, at tilgive dem, der begik fejl, og at finde tid til at gøre noget.”

Til sidst endte hun med en ketcher i hænderne, ikke til konkurrence, men for at træne i en lokal klub. Men Trevisan har genoprettet forbindelsen til sporten, der engang bragte hende sådan en glæde, og i 2014 er hun vendt tilbage til sportens nederste trin.

“Jeg tror, ​​at alle har et vigtigt liv,” sagde Trevisan efter at have vundet kvartfinalen. ”Jeg tror, ​​det betyder noget, er, hvem jeg er nu, at jeg er glad på banen. Jeg gør det, jeg elsker.

“Så min fortid er fortiden, og det hjalp mig at være i nuet, at være den, jeg er nu.”

For at lære mere om Trevisans rejse, læs Karen Krauses rapport for New York Times under det italienske løb i 2020.

Hun overlevede det sværeste kvarter af uafgjort

I lodtrækningskvarteret, anført af nr. 4 Maria Sakkari og nr. 6 Ons Jaber, sammen med navne som Amanda Anisimova, Belinda Bencic, Angelique Kerber, Bianca Andreescu, Naomi Osaka, Emma Raducanu og Petra Kvitova, ligger hun på en 59. plads . -sætter italieneren som den sidste overlevende kvinde.

Trevisans vej til uge 2 blev banet af Jabeurs tidlige afgang på dag 1, da de to kunne være blevet kandidater i anden runde. I stedet besejrede Trevisan Storbritanniens Harriet Dart, Jaber-vinderen Magda Lynette, Daria Saville (der slog Kvitova ud) for at vende tilbage for en anden uge. I 1/8-finalerne brød Trevisan streaken af ​​Alexandra Sasnovich, og hun tog mod til sig for at stoppe Fernandez, der slog Bencic og Anisimova.

Hun bygger sin egen bane

Verdens nr. 1 Iga Swiateks sejrsrække på 32 kampe dominerer muligvis samtalen, men Trevisan bygger også stille og roligt en fremragende række. En uge før French Open hævdede Trevisan sin første Hologic WTA Tour-titel ved at vinde på ler i Rabat. Inklusiv en sejr over Garbiñe Muguruza, hendes anden Top 10-modstander, har Trevisan været ustoppelig lige siden. Hendes sejr over Fernandez var den 10. i træk. I dette segment tabte hun kun to sæt.

At spille en uge før en major er altid en svær beslutning, især når du er rigtig god til det. Det opdagede Paula Badosa i januar, da hun vandt titlen i Sydney og til sidst løb tør for benzin i ottendedelsfinalen ved Australian Open. Det er en kompleks balance mellem selvtillid, form og træthed, og ikke alle får det rigtigt.

En af dem, der virkelig fik ret, var sidste års Roland Garros-mester Barbora Krejcikova, som forvandlede sin første WTA-titel i Strasbourg til et titelløb i Paris.

Trevisan vidste, at det kunne blive svært efter fem kampe i Rabat, men hun håndterede det effektivt. Før han tabte andet sæt i en tiebreak til Fernandes i kvartfinalen, havde Trevisan endnu ikke tabt et sæt i Paris. Hun sagde, at hendes bevidste indsats for at holde sig selv på tæerne og ikke lade sig rive med af følelserne på banen også hjalp hende med at holde energien oppe.

Champion Reel: Hvordan Martina Trevisan vandt Rabat 2022

2022 Rabat

Hun er en del af den nuværende gruppe af italienske spillere, der skal tage en stor position.

En gylden generation af italienske kvinder, ledet af 2010 French Open mester Francesca Schiavone, 2015 US Open mester Flavia Pennetta, 2010 US Open andenplads Roberta Vinci og 2012 French Open finalist Sara Errani, kaster en stor skygge på kvinder bag dem. Men som 28-årig blev Trevisan den første i gruppen til at nå en stor semifinale.

“I går så jeg Flavia og Francesca, fordi de spiller i Legends-turneringen,” sagde Trevisan. “For mig var og er de stadig en stor inspirationskilde for mig.”

Sammen med Camila Giorgi, Jasmine Paolini og Lucia Bronzetti finder Trevisan inspiration og kammeratskab. Sidste år gik Georgie videre og vandt Montreal, hendes første WTA 1000-titel.

“Martina er så sjov” Paolini rapporterede dette til WTAs hjemmeside tidligere på måneden.. “Hun bor 40 minutter fra, hvor jeg blev født, så vi er fra samme del af Italien – med hende tror jeg, vi har et særligt forhold.”

Regn hende ikke som en plads i finalen

Trevisan møder Gauff på torsdag. På vej til sin første store kvartfinale på Roland Garros i 2020 besejrede Trevisan Gauff 4–6, 6–2, 7–5. i anden runde. Forud for den to år gamle kamp udnævnte Trevisan Gauff til den mest talentfulde unge spiller i verden. Italieneren har håndteret den 16-årige Gauf under kolde og barske natteforhold, og hun ved også, hvad hun kan forvente denne gang.

Tidligere har Trevisan ladet øjeblikket tage over, men nøglen til hendes fremgang i Paris har været at fordybe sig i øjeblikket. Ingen grund til panik. Martina Trevisan har det fantastisk. Da han så Fernandez’ matchpoint komme og gå i andet sæt, fokuserede Trevisan igen og så op.

“Jeg så mig omkring, og jeg befandt mig i den vigtigste domstol i verden,” sagde Trevisan. “Selv jeg følte en masse spændinger og var så nervøs, fordi selv mine hænder mærkede det, men jeg var stadig glad. Jeg accepterede situationen, fordi det som sagt var normalt at mærke spændingen, fordi jeg spillede til min semifinale, og jeg var på matchpoint.

“Så jeg accepterede situationen og forsøgte at fokusere på hvert øjeblik. Jeg tror, ​​det var det vigtigste, jeg gjorde i dag.”

Leave a Comment