Graham McDowell afslører, hvorfor han sluttede sig til LIV: ‘Jeg jagtede de penge rundt om i verden’

Advertisement

PGA Tour-afhopper Graham McDowell indrømmede mandag, at hans skift til den kontroversielle Saudi-støttede LIV Tour var baseret på penge – et træk, han siger, er i tråd med enhver professionel beslutning, han nogensinde har truffet.

Det fortalte en 42-årig irsk golfspiller – mesteren af ​​US Open 2010 og en fast spiller i Europa i Ryder Cuppen. BBC Nordirland ved JP McManus Pro-Am-arrangementet “jagte han penge” rundt i verden på PGA-touren. Dette omfatter lande og regioner med de samme menneskerettighedskrænkelser som i Saudi-Arabien.

McDowell, der sagde, at han ikke ser alle forretningsforetagender, han er involveret i, som moralske, kommer først nu under beskydning over den potentielle trussel fra LIV til den etablerede PGA Tour.

“Det, jeg gør, er, at jeg spiller golf professionelt, jeg spiller golf for penge. Jeg har jagtet disse penge over hele verden hele min karriere. Jeg fylder 43 i næste måned, og du ved, muligheden for at spille LIV Golf var utrolig lukrativ.” McDowell fortalte BBC NI om dette. “Undersøgte jeg moralen i hver eneste dollar, jeg nogensinde har tjent? Nej, jeg forsker ikke.

“Og desværre, på grund af den konkurrencemæssige trussel, som denne tour er blevet sammenlignet med andre turnéer i verden, er negativiteten blevet fokuseret her, og det gør mig virkelig ondt at se mig selv blive angrebet på denne måde.”

MERE: Billy Horschel kritiserer LIV Golf ‘hyklere’ for at angribe PGA Tour

McDowell er ikke den eneste golfspiller, hvis beslutning om at slutte sig til LIV var baseret på penge. For nylig delte Bryson DeChambeau detaljerne i den kontrakt, han er involveret i. mindst 125 millioner dollars for eksempel mere end fire et halvt år for at blive medlem af LIV. Dustin Johnson, en anden PGA Tour-afhopper, angiveligt 150 millioner dollars.

Men McDowell sagde, at han var overrasket over niveauet af kritik, han mødte efter at have deltaget i LIV Tour. Især udtrykte han forargelse over den måde, andre angreb hans moralske karakter på.

“Faktisk er jeg aldrig kommet overens med, hvor sønderlemmende angreb på mit omdømme vil være, på sociale netværk vil det, jeg sagde, blive fuldstændig revet i stykker,” sagde han. “Og det er virkelig svært, fordi jeg bliver stillet spørgsmål, der ikke har de rigtige svar.”

McDowell henviste til spørgsmål han, Dustin Johnson og Louis Ousthuisen mødtes på en pressekonference forud for det første LIV Tour-arrangement i London. En reporter spurgte bandet, hvordan de kunne retfærdiggøre at deltage i turnéen i betragtning af menneskerettighedskrænkelserne i Saudi-Arabien. McDowell brød til sidst sin tavshed ved at erklære, at de var golfspillere, ikke politikere:

»Jeg mener, det er utroligt polariserende. Jeg tror, ​​vi alle er enige om, at situationen (Jamal Kashoggi) var forkastelig. Det er der ingen, der vil skændes med. Men vi er golfspillere.”

McDowell sagde mandag, at han ville ønske, at han bare kunne tie stille.

“Dette er nok den eneste fejl, jeg lavede i London ved det første arrangement, da jeg var til pressekonferencen – jeg er bare ked af, at jeg ikke sagde noget.

»Jeg ville bare ønske, jeg sad der og rystede på hovedet og ikke kom med nogen kommentarer. Men det er ikke den, jeg er. Jeg prøver altid at være sandfærdig og forsøge at besvare spørgsmål. Jeg skulle ikke have bekymret mig.

MERE: LIV golfspillere beder DP World Tour om at afslutte straffe og siger, at det er ‘anden violin’ til PGA Tour

LIV Tour afsluttede sin første turné med to arrangementer. Den første blev afholdt på Centurion Golf Club nær London, og den anden blev afholdt på Pumpkin Ridge Golf Course i Portland, Oregon.

Næste LIV Tour-begivenhed vil være på Trump Bedminster National Golf Club i Bedminster, NJ fra 29.-31. juli.

Add Comment