Hideki Matsuyama diskvalificeret for at bruge et upassende 3-bræt under første runde ved Memorial.

COLUMBUS, Ohio. Hideki Matsuyama blev diskvalificeret fra første runde af Memorial i torsdags for at have et forbudt stof på sit 3-træs ansigt.

PGA Tour hoveddommer Steve Rintoul sagde, at touren blev opmærksom på problemet, efter at nogen sendte et billede af det 3. træ, der blev postet på Instagram. Rintoul sagde, at reglerne straks blev sendt ud for at lede efter Matsuyama, som spillede det første hul på Muirfield Village Golf Club.

Matsuyama blev spurgt, om han havde en kølle med sig, og om han brugte den. Han fortalte dem, at han brugte den til at slå det første hul. Rintoul sagde, at hvid korrektionsvæske blev påført forsiden af ​​stokken for at hjælpe Matsuyama med at centrere bolden.

“Skaden er sket,” sagde Rintoul. “Et skud, og det er en diskvalifikation.”

Rintoul mødte senere Matsuyama på den femte fairway og bad ham om at fortsætte med at spille, mens han rådførte sig med USGA-reglerne om, hvorvidt han spillede med en upassende klub.

Regelfunktionærer fandt, at Matsuyama overtrådte en standardudstyrsregel, regel 4.a.(3) i reglerne for golf, som siger, at “En spiller må ikke spille med en kølle, hvis præstationer han eller hun bevidst ændrede i løbet af en runde. . Ifølge golfreglerne kan en overtrædelse skyldes “brug af en justerbar funktion eller fysisk udskiftning af en kølle” eller “påføring af ethvert stof på hovedet af en kølle (bortset fra at rense den) for at påvirke, hvordan den udfører et slag .”

“Ingen substans eller behandling af nogen art kan påføres overfladen af ​​stokken, der kan påvirke boldens flugt, spin, løft eller noget andet på bolden, hvordan bolden fungerer,” sagde Rintoul.

“Så på det tidspunkt var det vigtigt, hvor meget af dette stof der faktisk findes på klubbens overflade? Og billederne var forfærdelige… Der var meget hvidt. Dette minder meget om hvidvask, som du kan bruge på papir derhjemme. Et hvidt stof, der var meget stærkt i klubbens ansigt, hvilket faktisk er meget tydeligt i udstyrsreglerne, at dette ikke er tilladt.”

Matsuyama, 2021 Masters-mesteren, blev informeret om sin diskvalifikation af en regel-official under vendingen. Han var 2 mere efter ni huller. Det var den første suspension i hans PGA Tour-karriere.

Matsuyama afviste at kommentere.

“Udstyrsreglerne er meget specifikke: det er helt normalt at have meget små diskrete mærker på ansigtet til justeringsformål, såsom Sharpie-prikker her og der, som ikke vil påvirke bolden,” sagde Rintoul. »Men denne mængde stof overstiger klart, hvad der er tilladt efter udstyrets regler. Hvis malingen var nede i rillerne og i bunden af ​​rillerne, hvor den ikke var på ansigtet uden at få kontakt med bolden, igen, ikke noget problem.”

Rintoul sagde, at et medlem af Matsuyamas hold tidligere var blevet advaret om ikke at lægge noget stof på klubbens ansigt. Rintoul huskede, at dette skete for Matsuyamas chauffør tidligere. Rintoul sagde, at et af teammedlemmerne fortalte ham torsdag, at han troede, at reglen kun gjaldt for kørere.

“Jeg vil sige, at det var en fejl fra deres side,” sagde Rintoul.

Add Comment