Hvad gør du, når dit putt falder, efter din touch-in har givet ind?

Advertisement

Hvad siger reglerne om et putt, der falder, efter at det næste putt allerede er blevet misset?

Getty billeder

Golfreglerne er komplicerede! Heldigvis har vi en guru. Vores Regler Guy kender bogen fra ende til anden. Har du et spørgsmål? Han har alle svarene.

I en nylig singlekamp stoppede min 10ft Halv lige på kanten. På vej til hullet joker jeg med min modstander: “Du vil vel ikke give det til mig.” Han svarer: “Det er godt.” Da jeg læner mig ned for at samle min bold op – inden for 10 sekunder efter mit skud – falder den ned i hullet på par og uafgjort. Eller ophævede det ironiske “give efter” det og stillede mig ringere? – Brad Swartentruber, Nampa, Idaho

Mr. Swartentruber, virkelig nej, du har lappet hullet. (Reglemanden vil ikke lade dig være alene.)

De gældende regler er 3.2b, stk. 1 og 13.3. Hvis 10 sekunders grænsen ikke er nået, har du lov til at se, om bolden rammer hullet, og hvis den gør, vil bolden have ramt hullet med et tidligere slag.

Modstanderen kan give efter for spilleren Næste et slag, selv når bolden stadig er i bevægelse, og resultatet af slaget endnu ikke er fastlagt; i dette tilfælde bliver modstanderens indrømmelse et omstridt punkt, når selve sparket bliver scoret.


Kvinde skriver et scorekort

Regler fyr: Hvordan vurderer du en match, når hullet spilles både par 4 og par 5 fra forskellige teesteder?

Ved:

Regler fyrFor mere vejledning fra vores guru, læs videre…

I kampspil lander mit skud og min modstander på græsplænen. Min modstander indrømmer mit skud til en birdie, og putter derefter min bold i hullet, før han forsøger at dele sit skud i halve. er det lovligt? — Bill Dalbow, West Palm Beach, Florida.

Golf, eller i det mindste dens regler, kan være sjovt: Din modstanders træk er kun lovlige, hvis de faktisk ikke var et putt. Hvis han bare prøvede at få din bold tilbage til dig eller få bolden ud af vejen, og så kom hullet lige i vejen for ham, så er han ren.

Hvis han i stedet lavede en form for øvelsesløb for sit slag, måske i håb om at samle information om f.eks. fart på green eller break, dvs. mens han øvede, brød han regel 5.5(a) med en straf om at tabe et hul i spillet. kamp. Historiens moral: Den sikreste ting at gøre er at kaste bolden forsigtigt til din modstander.

Har du brug for hjælp til at finde greens på din hjemmebane? Afhent brugerdefineret grøn bog fra Golf Logix, et datterselskab af 8AM Golf.

Har du spørgsmål til reglerne? Spørg fyren om reglerne! Send dine spørgsmål, tvivl og kommentarer til rulesguy@golf.com. Vi lover, at han ikke vil smide en bog efter dig.

generelt profilbillede

Add Comment