Interview med Federer på vej tilbage til Laver Cup

Schweizisk tennislegende Roger Federer siger, at han ikke vil have en travl tidsplan, når han vender tilbage til kampen, som er planlagt til senere i år.

Den 20-dobbelte Grand Slam-mester har ikke spillet siden. hans exit fra kvartfinalen i Wimbledon i juli sidste årpost, som han blev udsat for tredje knæoperation. Federer var arbejder med rehabilitering og styrker knæet som forberedelse til comebacket, som Laver Cup i september og Swiss Indoors i Basel i oktober som en del af planen.

I et nyligt interview med schweiziske medier blændingDa han blev spurgt, om hans børn og familie ville følge ham på vejen, sagde Federer, at han ikke havde planer om at spille 20 turneringer om året, og derfor burde situationen være mere overskuelig.

“Et problem (Red.note: hans børn følger med ham på vejen), som jeg virkelig gerne vil stå i øjnene. For det vil betyde, at knæet og comebacket er i orden,” sagde Federer.

Schweizeren tilføjede, at han “ikke længere ville spille 20 turneringer om året”, og at placeringen af ​​turneringen også ville spille en rolle for, om hans børn ville deltage. ”Jeg ved, at mine børn ville elske at se nogle steder igen. Uanset om det er London eller Miami.”

“Jeg glæder mig til den aften, hvor jeg kommer hjem efter en hård dag med træning, og jeg er helt udmattet”

Roger Federer

Det er ikke første gang i de seneste uger, at Federer har udtalt sig om sine planer om et comeback. I et interview med magasinet Caminada i sidste månedFederer sagde, at han ser frem til hans tilbagevenden, mens han venter på, at hans læge tillader ham at give alt i træningen.

“Jeg venter på lægernes godkendelse. Jeg er klar til at give alt igen. Jeg føler mig som en væddeløbshest, der kradser i båsen og gerne vil løbe. Til sommeren håber jeg, at jeg kan komme i gang. Jeg glæder mig til den aften, hvor jeg kommer hjem efter en hård dag med træning, og jeg er helt udmattet.«

Federer fortsatte med at detaljere det arbejde, der blev udført bag kulisserne, mens han forbereder sit comeback. “Ligesom med en bil skal du dreje tusinde skruer, indtil motoren kører jævnt. I dag tager mobilisering, udstrækning og morgenopvarmning omkring 45 minutter. Så går vi til fabrikken. Herefter følger en opvarmning på banen, en halv time. Herefter spiser jeg, strækker mig, styrker anklerne med tape, varmer så op igen, laver gymnastik og eksplosive fartøvelser. Inden jeg endelig spillede, tog jeg mig af min krop i to en halv time.”

Roger Federer fra Schweiz i aktion under kvartfinalekampen mod Polens Hubert Gurkacs ved Wimbledon 2021.
Schweiziske Roger Federer i aktion under kvartfinalekampen mod Polens Hubert Hurkacz ved Wimbledon i 2021 Billedkredit: AI/Reuters/Panoramic

I samme interview sagde Federer, at han var inspireret af et uventet træk fra mangeårige rival Rafael Nadal. vandt Australian Open efter at have misset de sidste par måneder af 2021.

Absolut. Det er utroligt inspirerende, når nogen kommer tilbage fra et stort helbredsproblem. Rafa og jeg taler i telefon fra tid til anden, vi snakker meget. Jeg vidste, at han ikke havde det særlig godt, men da det lykkedes, var jeg meget glad på hans vegne. Indsatsen er enorm. I dag tager det mange timer at forberede sig til en kamp.”

‘Jeg er tilfreds med mine fremskridt’ – Federer ved Barcelonas Grand Prix i begyndelsen af ​​sidste måned

Federer var også optimistisk omkring hans tilbagevenden, da han deltog i Barcelonas Grand Prix i slutningen af ​​maj.

“Okay, du ved, det var det. Jeg mener, at tingene ikke går godt, men jeg er glad for mine fremskridt. Jeg vil gerne spille French Open lige nu eller en hvilken som helst anden turnering for den sags skyld, men det vil tage noget tid. Desværre har mit knæ opført sig lidt mærkeligt de sidste par år, men jeg har det fint. Familien er god. Alt er fint, så det er faktisk fantastisk,” sagde Federer så.

På grund af inaktivitet faldt Federer til 50. pladsen på den seneste verdensrangliste og vil falde helt ud af ATP-ranglisten efter Wimbledon-mesterskaberne i 2022.

Leave a Comment