Marin Cilic: Min baghave, ofre og barndomsdrømme bliver til virkelighed | ATP-tur

Nå, hvem skal arbejde i marken?

Da min bedstefar spurgte min far, som var 14 år, om dette, var hans skæbne beseglet: han skulle starte sit liv på tobaksplantager. En af min fars onkler, som var direktør for en fodboldklub, besøgte dem i Medjugorje, en meget lille by i Bosnien-Hercegovina. Han ville tage min far med til Kroatien for at fortsætte sin uddannelse og lade ham spille fodbold, hvilket var spændende, fordi han virkelig elskede at dyrke sport.

Men min far måtte blive hjemme for at forsørge mine bedsteforældre på markerne og vinmarkerne. Mine bedsteforældre vidste, hvordan de skulle tjene til livets ophold med hårde midler, og de kunne ikke klare det på egen hånd. På det tidspunkt, hvor min far havde en vision uden for banen – han gik til sidst i forretning – var det for sent for ham. At blive hjemme tidligt forhindrede ham i at opfylde sine barndomsdrømme. Dette bliver aldrig min måde; mine forældre var fast besluttet på at bryde denne onde cirkel.

Medjugorje har en befolkning på mindre end 4.000 og er kendt for St. Marys præstationer frem for sportslige succeser. Den første tennisbane i byen blev bygget blot et par år før jeg begyndte at dyrke denne sport, som blev mere populær blandt Goran Ivanisevicvækst. Mine forældre gav mig et lille skub til at begynde tennis, især fordi min onkel og fætter, som boede i Tyskland på det tidspunkt, spillede der. Da jeg var syv, besøgte de vores hus, og så begyndte jeg at spille tennis. Der var dog meget få ressourcer i området, og banen jeg startede på var ujævn og i dårlig stand.

Det var dengang, min fars kærlighed til byggeriet viste sig. Han har aldrig spillet tennis, kun set det på tv. Men mens andre i vores nabolag byggede kontorer og faciliteter til udlejning til virksomheder, forestillede han sig i stedet, hvad mine brødre og jeg kunne lave med tennis. Vi havde en kæmpe baghave, og i 1996, da jeg var otte år gammel, besluttede min far at bygge en tennisbane på den. Mine bedsteforældre fortalte min far, at hans idé var fuldstændig skør. Det var virkelig sindssygt.

<ссылка =Marin Cilic” />
Billedkredit: Marin Cilic Fundament
Men min far havde en vision, og han ville give mig den bedste mulighed for at få succes i livet. Før jeg vidste af det, begyndte store lastbiler at bringe ler. Under det var et dræn med sand og andre materialer. Jeg kan stadig huske, hvordan det tog os næsten to timer om sommeren at vande banen fuldstændigt, fordi vandrøret, der var forbundet til vores haveslange, ikke var særlig stort. Vi brugte ofte mere tid på at vande banen end på at spille!

Men jeg vidste, at jeg var heldig bare at have denne dom. Ingen i vores område vidste, hvad der skulle til for at få succes i tennis. De få, der spillede, gjorde det for sjov. At have en bane var en mulighed i sig selv, da det indgydte en kærlighed til tennis lige fra begyndelsen.

Min families indsats gjorde mig meget ansvarlig, da jeg spillede. Jeg tog alle mine opgaver meget seriøst. Jeg var meget flittig under træningen og fulgte alle instruktionerne. Jeg viste talent fra en ung alder og trænede med en træner i en nærliggende by 10 minutter væk, men udover det havde jeg ikke mange muligheder for at vokse som spiller.

Da jeg var 13, skrev nogen en artikel om mine drømme om at være med Wimbledon. Men med de ressourcer, vi havde – som familie og by – var det virkelig en drøm. Der var ikke mange spillere i Medjugorje at træne med andre end min ven. Ivan Dodig og hans bror Mladen. Da jeg var 14 år gammel, måtte jeg tage mit livs vigtigste beslutning: blive hjemme med min familie og fortsætte min uddannelse eller flytte til Zagreb – hjemsted for det kroatiske forbunds træningscenter – for at give mig selv en bedre chance for at forbedre mig .

Jeg vidste, at det ville være meget svært at forlade en familie, der altid havde betydet alt for mig. Men med deres fulde støtte besluttede jeg at tage et skridt. Der har været en del svære dage. Heldigvis var Zagreb tæt nok på hjemmet til, at jeg kunne komme hjem.

Hver sjette til ottende uge tog jeg bussen kl. 9 eller 22 og ankom kl. 6 eller 7. Jeg sad og tænkte over min drøm om at blive professionel tennisspiller. Jeg må sige, at det var usandsynligt, men jeg prøvede mit bedste.

Jeg skulle møde op til hver træningssession i Zagreb, og jeg gik aldrig glip af en. Jeg tog denne mulighed meget alvorligt og forblev på vagt, selvom det i denne alder ikke er så let, især væk fra hjemmet. Jeg må indrømme, at det var hårdt. Så stor som min Zagreb-familie var – jeg boede hos min gudfar og hans kone – var det stadig en overgang til storbyen, væk fra den familie og venner, jeg voksede op med. Men jeg tror, ​​at noget af den styrke, yderligere fred og indre ro, som jeg fandt, kom fra min opvækst og støtten fra min familie. Jeg har altid troet, at Gud vil guide mig i den rigtige retning.

Jeg prøver altid at vende tilbage til den begyndelse, for nogle gange finder vi os selv i at prøve at lede efter mere og mere. Jeg har været i situationer, hvor jeg ikke havde det sjovt på banen. Da jeg først begyndte at spille, var det altid for sjov. Det er derfor, på trods af op- og nedture, som professionel tennisspiller, minder jeg mig selv om at nyde det.

<ссылка =Marin Cilic” />
Billedkredit: Marin Cilic Fundament
På et tidspunkt i din karriere begynder du at spekulere på, om du nogensinde kommer til at vinde en stor titel eller nå dine mål. Men intet er givet. Husk den avisartikel om min Wimbledon mål? Mine forældre har det stadig derhjemme, og det er en påmindelse om alle de år med hårdt arbejde, det tog at nå så langt. Jeg opnåede min drøm om at spille Wimbledonspillede i finalen der og videre Australian Openvandt US Openog brugte det meste af mit liv på at spille det spil, jeg blev forelsket i i en alder af syv år i mine forældres baghave.

Det er utroligt, at jeg overhovedet er blevet professionel. Jeg har opnået så mange drømme, at jeg aldrig troede, jeg kunne gøre dem til virkelighed, og jeg tænkte længe over, hvordan jeg kunne hjælpe andre til at gøre det samme. Først var jeg virkelig ikke sikker på, hvordan jeg skulle gøre det. Jeg har altid ønsket at give tilbage til samfundet, og jeg har altid ønsket at gøre mere. Men jeg vidste, at det ville være vigtigt at gøre det systematisk.

Jeg fandt den rigtige opskrift på dette ved at læse Emissioner: en succeshistorie Malcolm Gladwell. Denne bog handler om, hvad der gør succesfulde mennesker, og Gladwell kom til den konklusion, at muligheder er det, der gør succesfulde mennesker succesfulde, og det er jeg helt enig i. Hvis jeg ikke havde haft muligheden – hvis mine forældre ikke havde bygget en tennisbane i deres baghave, hvis jeg aldrig var flyttet til Zagreb eller hvis jeg ikke havde mødt en af ​​mine trænere på det rigtige tidspunkt – ville jeg nok ikke har ikke klaret det.. her.

<ссылка =Marin Cilic” />
Billedkredit: Marin Cilic Fundament
Det var ideen med at lancere Marin Cilic stiftelse i 2016. Vi gør alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe børn i nød, uanset om det er gennem stipendier, motiverende taler eller at give ordentlig vejledning for at pege dem i den rigtige retning. Overalt i verden er der mange unge talenter fra udviklingsregioner, eller deres familier kan simpelthen ikke støtte dem. Dette talent har trods alt ingen mulighed for at vise sig. Jeg håber på en verden, hvor alle børn har lige mulighed for at nå deres fulde potentiale.

Vi har to store aktuelle projekter i fonden. Den ene bygger en legeplads i udviklingsområder for at støtte børn, der ikke har adgang til legepladser, og den anden uddeler legater til talentfulde unge inden for sport, musik og naturvidenskab. Selvom jeg var heldig at få opfyldt min drøm gennem sport, er der på mange områder børn, der har det svært. Når jeg hjælper dem, får jeg så positive følelser. Når jeg kan gøre dem glade, er jeg glad.

Jeg ved, hvordan disse børn har det, fordi jeg var der. Jeg kan huske, at jeg sad i den bus, da jeg kom hjem fra Zagreb og spekulerede på, om jeg nogensinde ville blive professionel tennisspiller. Jeg vidste ikke, hvad fremtiden ville bringe, eller om mine mål var mulige. Til alle børn, der stiller de samme spørgsmål i dag, vil jeg gøre mit bedste for at hjælpe med at gøre deres drømme til virkelighed.

Lær mere om Marin Cilic Fundament

– som Andrew Eichenholtz sagde

Leave a Comment