Sådan sletter du Instagram, Facebook og andre konti

Så du vaskede lagnerne og støvsugede under sofaen i forårsrengøringens navn. Men hvad med dit online rod?

Apps, der gør dig glad, at informere og forbinde fortjener en plads i dit digitale rum. Men hvis du ikke har brugt din Facebook-konto i årevis eller ønsker at fjerne tankerne fra din doom-scrollning for altid, kan du overveje at slippe af med nogle konti én gang for alle. Selvfølgelig som andre tjenester, der tjener på dig – i dette tilfælde dine brugeroplysningersociale medier og andre online platforme kan gøre det svært at bryde båndene. Her er en guide til den undvigende sletningsknap, når du har truffet din beslutning.

I Firefox kan du begrænse den sociale mediegigant i at spore din onlineaktivitet med Facebook-beholderudvidelse uden at slette din Facebook-konto. Selvom vi *gerer vildt til nyhedsoverskrifterne de sidste par år*, bebrejder vi dig ikke, hvis du vil stoppe med at bruge appen for altid. Du har måske endda deaktiveret din Facebook-konto før og fandt ud af, at du kan logge ind igen. Sådan sletter du faktisk Facebook via mobilappen:

  • finde menuikon nederst til højre.
  • Rul hele vejen ned.
  • Derfra gå til indstillinger og privatliv > personoplysninger og kontooplysninger > kontoejerskab og kontrol > deaktivering og fjernelse.
  • At vælge slette kontoderefter Blive ved kontosletning > fortsæt med sletning af konto > slette konto.
  • Indtast adgangskode, klik Blive ved og klik på slette konto. Facebook vil begynde at slette din konto efter 30 dage, bare ikke logge ind før.

Sådan sletter du Facebook via browseren:

  • finde kontoikon (ligner en omvendt trekant i øverste højre hjørne).
  • Derfra gå til indstillinger og privatliv > indstillinger > dine facebook oplysninger > deaktivering og fjernelse.
  • At vælge slette kontofortsæt derefter kontosletning > slette konto > bekræfte sletning.

Ifølge Facebook kan det tage op til 90 dage, før noget, du har postet, bliver slettet. Bemærk også, at virksomheden oplyser, at den efter denne periode kan opbevare kopier af dine data i “backup-lager” til gendannelse i visse tilfælde, såsom en softwarefejl og juridiske problemer.

Mere information fra Facebook

Så du har besluttet at lukke din Instagram-konto. Måske vil du rydde op i dit digitale rum fra moderselskabet Meta. Måske er du træt af at slette en app kun for at geninstallere den senere. Uanset din grund, her er hvordan du sletter din Instagram:

  • Besøg https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent og log ind, hvis du ikke allerede er logget ind.
  • Du vil se et spørgsmål, der spørger, hvorfor du vil slette din konto. Vælg en mulighed fra rullemenuen.
  • Indtast din adgangskode igen.
  • Trykke Slet [username].
  • Når du bliver bedt om det bekræfte at du vil slette din konto.
  • Du vil se en side, der siger, at din konto vil blive slettet om en måned. Du vil kunne logge ind tidligere, hvis du vælger at beholde din konto.

Mere information fra Instagram

Har du skiftet til en anden lignende sociale medieplatform, eller bare vokset fra det, kan du blive fristet til bare at afinstallere Snapchat-appen fra din telefon og komme videre med dit arbejde. Men du vil også gerne rydde dine data. Sådan fjerner du din Snapchat-konto fra iOS-appen:

  • tryk profilikon øverst til venstre altså indstillingsikon øverst til højre.
  • Rul hele vejen ned og klik slette konto.
  • Indtast derefter din adgangskode Blive ved. Din konto vil blive slettet efter 30 dage.

Sådan sletter du din Snapchat-konto fra browseren:

Mere information fra Snapchat

Twitter kan være en mine af information. Dette kan også aktivere doomscrolling uendelig scroll. Hvis du hellere vil have nyheder og chatte med folk om de seneste hotte nyheder andre steder, kan du her se, hvordan du sletter din Twitter-konto fra din browser:

  • Når du er logget ind, skal du klikke på mere i venstre side af Twitter-hovedsiden.
  • Trykke indstillinger og privatliv > din konto > Deaktiver konto > deaktivere.
  • Indtast din adgangskode og klik bekræfte.

Sådan sletter du din Twitter-konto fra appen:

  • Klik på profilikonet, og gå derefter til indstillinger og privatliv > din konto > deaktivere din konto > deaktivere.
  • Skriv dit kodeord.

Mere information fra Twitter

Google-deling det globale søgemarked er omkring 85 %. Selvom teknologigiganten sandsynligvis vil fortsætte med at påvirke vores liv, fra søgning til e-mail til vores kalendere, kan vi slette inaktive eller unødvendige Google-konti. Sådan gør du:

Yderligere oplysninger fra Google

Amazon har haft sin rimelige andel af kontroverser, især om Dataindsamling Og hvor Detailgiganten behandler sine arbejdere. Hvis du har besluttet, at nem adgang og hurtig forsendelse ikke længere er pengene værd, kan du her se, hvordan du sletter din Amazon-konto:

  • Gå til https://www.amazon.com/privacy/data-deletion.
  • Sørg for at læse, hvilke Amazon-tjenester du ikke vil kunne få adgang til efter at have slettet din konto.
  • Marker afkrydsningsfeltet “Ja, jeg vil permanent lukke min Amazon-konto og slette mine data”.
  • Hit lukke min konto.
  • Tjek dine tekstbeskeder eller e-mails for meddelelser fra Amazon.
  • tryk bekræfte kontolukning link.
  • Skriv dit kodeord.

Mere information fra Amazon

Venmo betalingsapp har gjort det nemt at opdele regninger og betale uden kontanter. Men hvis du beslutter dig for at bruge andre måder at gøre dette på, skal du slette din konto sammen med bankoplysninger. Først skal du overføre penge fra din Venmo-konto til din bankkonto. En anden mulighed er at returnere pengene til afsenderen. Hvis du har afventende transaktioner, skal du løse dem, før du kan lukke din konto. Når du er konfigureret, kan du her se, hvordan du sletter din Venmo-konto i din browser:

Sådan lukker du din Venmo-konto i appen:

  • Klik på i nederste højre hjørne menneskeligt ikon.
  • I øverste højre hjørne skal du gå til indstillinger ved at klikke på ikonet gear ikon.
  • Trykke Konto > Luk Venmo-kontot > Blive ved > bekræfte.

Mere information fra Venmo

TikTok vinder popularitet overstiger den samlede annonceindtægt for Twitter og Snapchat i februar. Hvis du har prøvet appen og besluttet, at den ikke er noget for dig, kan du her se hvordan du sletter din TikTok-konto:

  • Tryk på knappen i applikationen profilikon nederst til højre.
  • Trykke tre linjers ikon øverst til højre.
  • Trykke indstillinger og privatliv > administrere en konto > slette konto.
  • Følg instrukserne.

Mere information fra TikTok

Kunne du tænke dig gå i Neil Youngs fodspor eller hvis du allerede streamer musik og podcasts gennem en anden tjeneste, er det en god idé at slette din stillestående Spotify-konto. Hvis du har et abonnement, skal du først opsige det. Når du er klar, kan du se, hvordan du sletter din Spotify-konto.

Mere information fra Spotify

I vores online liv kan vores digitale rum være fyldt med inaktive og unødvendige konti, og hvis vi glemmer dem, kan det udgøre en sikkerhedsrisiko. Mens du lige er begyndt med vores one-stop online kontosletningstjeneste, er den langt fra udtømmende. Så her er et bonustip: Tilmeld dig Firefox Monitor. Den advarer dig, når dine data bliver fundet i ethvert brud, herunder på websteder, som du har glemt at give dine oplysninger til.

Hent Firefox

Få en browser, der beskytter det, der betyder noget

Leave a Comment