Tom Burton havde aldrig forestillet sig, at hans tanker om sex ville sætte gang i internettet. Hvor tog han fejl. | Underholdning/liv

Advertisement

Det troede Tom Burton aldrig gå viralt.

Af en god grund. Selvom han er pensioneret programmør, var dette job for lang tid siden, i hulkortenes æra.

I dag, som 71-årig, surfer Barton fra Baton Rouge knap nok på internettet. Han har en Facebook-konto, men den blev sidst opdateret for fire år siden. Han har aldrig været på Twitter.

Og alligevel er han her, på et socialt medie-websted, han ikke tilhører, og glider hen over nettet som en komet. Hans nylige overvejelser om sex og abort er blevet retweetet 13.200 gange ved sidste optælling. Over 72.000 mennesker “likede” det. Tusinder har været involveret i den til tider ophedede debat om, hvorvidt Barton er den klogeste mand i live eller en hedensk på vej mod et hot spot i efterlivet.

Hvordan blev en person, der er indbegrebet af analog, en sensation på sociale medier? Det hele er min skyld.

Hver morgen er det første, jeg gør, at hente avisen og læse brevene til redaktøren. Jeg har altid elsket dem: Det er vores version af en offentlig plads, et sted, hvor alle kan sige deres mening om næsten alt.

Og når jeg foldede mit papir ud og læste Burtons sang til glæden ved sexJeg tænkte ved mig selv: denne her fortjener et bredere publikum. Hvor ofte læser du en besked fra en fremmed med ærlige udtalelser som denne: “Jeg er en gammel mand, der nok havde det sidste sex, men det betyder ikke, at jeg gjorde oprør mod ham.”Tom Burton og Vicki Piku

Tom Burton og hans kone Vicki Piku.
Eller: “Efter min mening er sex det bedste, der kan være. Det er sjovt, god motion og gratis! Og vigtigst af alt er det den mest spændende form for intimitet i livet. Tænk musik, tænk poesi.”

Jeg har læst aviser hele mit liv, men jeg spytter næsten min kaffe ud. Jeg tog et billede af højttaleren – jeg deler analog følsomhed med Barton – og lagde billedet på Twitter med sloganet “Altid, altid, altid læs e-mails.”

Det tog hurtigt fart og fortsætter den dag i dag.

Hver uge vil vi dække den bedste mad og begivenheder i Metro Baton Rouge. Tilmeld dig i dag.

Da jeg ringede til Barton for at fortælle ham, at han var berømt, i det mindste på Twitter, var det første gang, han hørte om det. Han lo højt. Så sagde han: “Min kone vil dræbe mig.” Han lo igen.

Han spurgte, om han kunne få et minut til at tage sit høreapparat på og ringe tilbage til mig. Mens han var nysgerrig efter, at hans indlæg gik viralt, var hans forelskelse begrænset. Jeg sendte ham et link til tweetet og den reaktion, det fik. Han sagde, at han læste biografien og ville gennemgå, hvad jeg sendte ham om et par timer.

Spoiler: Hvis du ikke har læst Bartons klumme, hævder han, at det at vende Roes beslutning var en “dårlig idé.”

De fleste af reaktionerne, mest fra kvinder, var positive. Dusinvis sagde, at de håber, at Barton ikke har opgivet intimiteten endnu. “Jeg tvivler stærkt på, at sådan en fantastisk mand havde sidste sex,” tweetede en.

Der var også mange modstridende meninger. Mange kommentatorer beklagede Bartons beskrivelse af uønskede graviditeter som en byrde, og nogle sagde, at sex for fornøjelsens skyld ikke skulle fejres.

De, der har læst Bartons epistel, bliver måske ikke overrasket over at høre, at han skriver poesi og selv udgav bogen.

Men de kan blive noget overrasket over at høre, at Barton har været gift i de sidste 20 år, ikke mindre. (Han kalder sig selv “en Yankee-freak, der giftede sig med en pige fra Ponchatula.”)

Vidste hans kone, Vicki Piku, at hendes mand spidsede sin kuglepen?

“Nej, han fortalte mig ikke”, at brevet var ankommet, sagde Picu, en pensioneret advokat, som har arbejdet for Attorney General’s Office, Statens højesteret og andre offentlige myndigheder i mange år. Hun grinede.

“Jeg læste det i avisen. Jeg var meget overrasket. Men jeg er ikke overrasket over denne udtalelse, sagde hun. Tom er altid ærlig. Han var lidt mere åbenmundet, end jeg kunne have været. Men det er hans privilegium«.

Add Comment